Toch moesten er nog wel wat klusjes gebeuren. Jeroen was brood aan het bakken. Justin en Daan waren bezig met het vervangen van het filter van de watermaker, maar op dat moment schreeuwde Jeroen "VIS!". Justin en Daan kwamen gelijk in actie. Handschoenen aan mes bij de hand en direct de vis proberen binnen te halen. Justin; "wow deze is wel echt heel erg sterk" Stukje voor stukje kregen we de vis dichterbij de boot. Justin en Jeroen stonden op het platform en begonnen te schreeuwen "Wow deze is mega" "Alweer een haai" "Nee geen haai een knoeperd van een tonijn". Toen we de vis eenmaal bij de boot hadden bleek het een tonijn van wel zeker 1,5 meter te zijn. We waren allemaal wel een beetje stom verbaast. Zo iets groots hebben we nog nooit aan de lijn gehad. Tijdens ons gerommel snapte de lijn en was vis weer op vrije vinnen. Klote zeg alweer een lure weg en onnodig plastic in de oceaan zeiden we tegen elkaar. Iedereen baalde als een stekker. Deze vis was zo groot die hadden we echt binnen moeten halen. Zonde!
Jeroen kwam met een geniaal idee. Hij kwam het idee om de kite lijnen van zijn oude kite te gaan gebruiken als vislijn. Deze zijn vele malen sterker dan onze vislijntjes. Onze vislijnen zijn gemaakt voor een vis tot 80 kilo. De kiten lijnen laten Jeroen vliegen door de lucht achter zijn kite. Dus die moeten sterker zijn. We zijn de hele middag bezig geweest met het maken van onze nieuwe vislijnen. We hebben er zelfs een elastiek op gemaakt zodat als de vis hapt er rek op de lijn is. Nu zijn de kite lijnen van dyneema gemaakt, hier zit ook wat rek op, maar dit is minimaal. Eenmaal klaar met de lijnen was het natuurlijk tijd om ze uit te testen.
Het avond eten was iets speciaals deze keer. We hadden namelijk gebakken aardappeltjes, koolsalade en eend! De eend hebben gekocht in Moorea. Het leuke van het avond was ook dat het een team prestatie was. Justin deed de gebakken aardappeltjes. Daan maakte de kool salade en de eend klaar. De eend marineerde hij in een sausje van olie, knoflook, ui, honing en een beetje peper. Toen alles echt bijna klaar was riep Jeroen (alweer) "VIS!". Sjonge jonge zeg daar gaat ons feestmaal. Gelukkig hadden we goed teamwork. Justin en Jeroen bemoeide zich met de vis dat een Bonito bleek te zijn en Daan zorgde ervoor dat het eten niet verbranden en warm bleef. Het vis gebeuren was klaar in 10 minuten. Even snel laten leeg bloeden en de ingewanden eruit halen. Direct fileren zou teveel tijd hebben gekost dus besloten we de vis in een emmer moet zout water te leggen. Dit kan prima want als we speervissen, dan ligt de vis soms ook wel een uur in de emmer voordat we hem verder behandelen.
Het eten was verrukkelijk. Een echt feest maaltijdje. Na het eten hebben we niet zoals gewoonlijk een half uur dom lopen ouwehoeren. We gingen namelijk gelijk aan de slag om de vis te behandelen en de afwas te doen. Jeroen deed de afwas. Justin en Daan zorgde dat de vis gefileerd zou worden. Justin was degene achter het mes. Het was de eerste keer dat die een vis ging fileren en dit ging hem super goed af. Een paar prachtig mooie filetjes.
Gevaren afstand : 100NM
Gemiddelde snelheid : 4,1
Afstand te gaan : 670NM
Jeroen, Justin & Daan
Reacties
Een reactie posten