Doorgaan naar hoofdcontent

Sushi

Jeroen was al vroeg wakker. Die ging even langs de Ohana om gedag te zeggen en kwam later terug met Lara. Lara had zin om naar de Challenger te gaan. Gelukkig waren Ollie en Daan inmiddels al wel wakker. Er was net voldoende wind om te gaan kiten. Helemaal voor Jeroen want die is een stukje lichter dan Daan. Na een uurtje kwam die terug. Hij was namelijk nog van plan om een brood te maken. Ollie was inmiddels opgehaald door Inaki en Carmen om te gaan foilen. Zij hebben een beginners zet voor het foilen en deze wou Ollie graag een keer uitproberen. Hij merkte her verschil direct. Een.. Twee.. Huppakke en hij stond te foilen. Super cool om te zien! Daan besloot op het moment dat Jeroen terug kwam om ook het water op te gaan met de kite van de Ohana. Zij hadden en 12 vierkante meter achter de boot liggen en wij een 11. Het ging aardig, maar eigenlijk was er wel te weinig wind. Hij kon zijn hoogte goed houden en gebruikte de vlagen om meer up wind te komen. Nadat Daan klaar was met kiten ging die even koekeloeren bij Ollie, Inaki, Carmen en Jamie. Die waren om ste beurt een sessie aan het foilen zodat ze tussendoor konden uit rusten. Inaki boot aan of Daan ook een keer wou gaan en dat wou die zeker wel. Het board is een stuk groter dus je kan een stuk makkelijker je balans houden. De lunch was echt hap slik weg. We hadden namelijk haast, want er stond een speervis jacht gepland. Dus even snel wat pasta en brood naar binnen werken om vervolgens direct in de dinghy te stappen voor de jacht. De Ohana heeft die vriezer leeg. Dit is goed nieuws, want dit gaf ons een vrijbrief om meer dan een vis te vangen. Dit gebeurde ook want de hele emmer zat vol. Ollie had 2 vissen gevangen en Daan 3. Wat de rest allemaal heeft gevangen weten we niet. De Jacht was wel een beetje uit de hand gelopen. We zouden eigenlijk op tijd weer terug zijn om wat eten voor te bereiden om dit vervolgens bij Inaki en Carmen op te eten. Carmen had ons namelijk uitgenodigd. Ze had sushi gemaakt en hier was ze uren mee bezig geweest. Dit resulteerde in een beetje haast op de Challenger en de Ohana om nog wat eten in elkaar te flansen. Wij maakten een pan rijst met een groene curry saus. De sushi die Carmen had gemaakt smaakte verrukkelijk. Een beetje soja saus en zonnebloem pitjes maakte het feestje af. Als toetje hebben we een hele chocolade reep kort lang gemaakt. Wat een drukke maar fantastische dag weer! Het is de bedoeling dat morgen de dag er een beetje hetzelfde uit komt te zien. Hopelijk staat er voldoende wind. Ohja en nog iets we hebben de laatste tijd echt mega zuinig gedaan met ons elektrische tijds verbruik, omdat we al een paar maanden niet op 100% zijn geweest. Wilden we graag weer naar de 100% en dit is gelukt vandaag! Jeroen, Ollie & Daan

Reacties

Populaire posts van deze blog

Orkaan op komst!

We liggen nog steeds voor anker bij Terceira, terwijl Gabrielle inmiddels is uitgegroeid tot een heuse orkaan. Volgens het lokale nieuws haalt ze nu categorie 4, maar tegen de tijd dat ze hier in de nacht van donderdag op vrijdag langskomt, zou ze hopelijk afgezwakt zijn naar categorie 1. Dat klinkt iets wat geruststellend, maar omdat de orkaan nog een paar dagen weg is kan er veel veranderen. Voorlopig voorspellen ze nog steeds windstoten van zo’n 130 tot 150 km/u en golven tot tien meter. Niet bepaald het soort weer waarbij je gezellig buiten een kopje koffie drinkt. Het grote voordeel is dat deze baai aan de goede, beschutte kant van het eiland ligt. Iets minder is dat de marina helaas geen optie is. Hier wordt momenteel al druk gewerkt om meerdere boten te verplaatsen. De steigers zijn er niet al te best aan toe en zo hoopt de havenmeester op zo min mogelijk schade. Mooi balen dus. Er liggen eigenlijk twee keuzes voor ons. We kunnen ankeren aan de andere kant van de baai. Dat gaat ...

Zinken

Langzaam maar zeker zinkt elke boot, het is alleen de vraag hoe lang het duurt. Gelukkig is dit met een beetje onderhoud prima te voorkomen of in een meer stressvolle situatie verricht een zeeman met een emmer wonderen. Zoals jullie weten was het de afgelopen dagen nogal onstuimig. Het is nu relatief rustig en dat hebben we nodig na alle klappen die we hebben gemaakt. Alleen al die duizenden liters water die over de boot zijn gegooid hebben zich helaas toch op sommige plekken naar binnen weten te werken. Dus ja, we waren zinkende. Geen stress er werden hier geen wonderen verricht door een zeemanen met een emmers. Zo veel was het gelukkig niet. Er lag ongeveer een liter of 30 in de boot. Dit had zich mooi verzameld in de bilges. Dat was het probleem niet. Met een spons en een emmer is dat zo weer opgelost. De grote vraag was waar is het naar binnen gekomen? Het grote luik voorop de boot heeft het iets gelekt maar de bakskist bakboord achterop is de grote boosdoener. Hierdoor is het ...

Week 1 oversteek Sint Helena naar de Azoren

Deze week staat tussen onze meeste spectaculaire weken uit ons leven. Niet dus…. Er is niet veel gebeurd, maar toch hebben we een hoogtepunt en twee dieptepunten. Laten we met het mindere beginnen om daarna goed af te sluiten. Schavielen dat is een van de grote boosdoeners van het lange afstand varen. Als je een paar uurtjes gaat varen in Nederland kunnen lijnen ook schavielen, maar tijdens z'n lange tocht is het veel extremer. Op Zaterdag ochtend 16/08 rond de klok van 7 zat Jeroen heerlijk buiten een kopje koffie te drinken, totdat die een grote knal hoorde. We vaarde op dit moment met de genua 3 uitgeboomd aan bakbaard, genua 1 uitgeboomd aan stuurboord vliegend gehesen en met het derde rif in het groot zeil tegen het rollen. Genua 1 hadden we vliegend gehesen. Dat betekend dat die niet in de track van het rolreef systeem zit, daar zat de genua 3 in. Doordat het zeil niet in de track zit, beweegt het een stuk meer dan normaal en dat resulteerde in een grote knal en een zeil in h...