Doorgaan naar hoofdcontent

Hiken en Taart eten

De wekkers gingen om 6 uur even snel ontbijten en de laatste spullen in pakken om een leuke wandeling te gaan maken. Om 06:30 stapten we het bootje in naar de kant. Voordat we de berg op konden moesten we natuurlijk wel wat eten hebben. We zijn dus eerst langs de bakkerij gelopen. Tot onze verbazing hadden ze croissantjes en chocolade broodjes. We besloten er van elk 5 te kopen dan had iedereen een croissant en een chocolade broodje. Helaas kwamen we er later achter dat ze 200 Franks (2 euro) per stuk waren. Dat betekend 20 euro aan croissantjes en chocolade broodjes. We hadden natuurlijk ook eerst om de prijs moeten vragen stom van ons.

Mede cruisers hadden ons de tip gegeven om te liften naar de voet van de berg. Dit was namelijk een normale weg en net zo leuk om te wandelen. De tweede auto stopte gelijk en bracht ons naar de berg.

De hike was veel klimmen en klauteren door een fantastisch landschap. Soms zelfs met touwen omdat het te stijl was. Een aantal stukken van de hike moesten we door dichtbegroeid gras lopen/klimmen. Vet cool maar de korte broek was hier niet zo handig. Zo kwamen de prikkel struiken op plekken waar je ze niet wilt hebben ;) Het uitzicht was prachtig we hadden een 360 graden view van de Gambier eilanden. Mont Daff is 440 meter hoog en daarmee het hoogste punt van de Gambier.

Rond 12 uur waren we weer terug op de boot. Daan heeft gister nog een taart gemaakt. Een lange vinger mokka taart dit is een traditie op zijn verjaardag . Hij wou deze eigenlijk maken op zijn verjaardag maar daar was geen beginnen aan door de bewegingen van de boot. Hier hebben we heerlijk van gesmuld met een bak koffie. Vara vond het zo gezellig dat ze ons uitgenodigde om te komen avond eten aanboord bij de Senang. Dit konden we natuurlijk niet afslaan.

Vara had couscous, curry, advocado en een omelet tortilla gemaakt. Het was ontzettend lekker en we zaten allemaal bom vol. Er was natuurlijk wel nog plek voor het stukje taart als toetje.

Weer een super geslaagde dag dus. We hebben ontzettend genoten. Morgen weten we nog niet zo goed wat we gaan doen. Misschien wat boot klusjes maar dit zien we morgen wel.

Jeroen & Ollie & Daan

Reacties

Populaire posts van deze blog

Orkaan op komst!

We liggen nog steeds voor anker bij Terceira, terwijl Gabrielle inmiddels is uitgegroeid tot een heuse orkaan. Volgens het lokale nieuws haalt ze nu categorie 4, maar tegen de tijd dat ze hier in de nacht van donderdag op vrijdag langskomt, zou ze hopelijk afgezwakt zijn naar categorie 1. Dat klinkt iets wat geruststellend, maar omdat de orkaan nog een paar dagen weg is kan er veel veranderen. Voorlopig voorspellen ze nog steeds windstoten van zo’n 130 tot 150 km/u en golven tot tien meter. Niet bepaald het soort weer waarbij je gezellig buiten een kopje koffie drinkt. Het grote voordeel is dat deze baai aan de goede, beschutte kant van het eiland ligt. Iets minder is dat de marina helaas geen optie is. Hier wordt momenteel al druk gewerkt om meerdere boten te verplaatsen. De steigers zijn er niet al te best aan toe en zo hoopt de havenmeester op zo min mogelijk schade. Mooi balen dus. Er liggen eigenlijk twee keuzes voor ons. We kunnen ankeren aan de andere kant van de baai. Dat gaat ...

Zinken

Langzaam maar zeker zinkt elke boot, het is alleen de vraag hoe lang het duurt. Gelukkig is dit met een beetje onderhoud prima te voorkomen of in een meer stressvolle situatie verricht een zeeman met een emmer wonderen. Zoals jullie weten was het de afgelopen dagen nogal onstuimig. Het is nu relatief rustig en dat hebben we nodig na alle klappen die we hebben gemaakt. Alleen al die duizenden liters water die over de boot zijn gegooid hebben zich helaas toch op sommige plekken naar binnen weten te werken. Dus ja, we waren zinkende. Geen stress er werden hier geen wonderen verricht door een zeemanen met een emmers. Zo veel was het gelukkig niet. Er lag ongeveer een liter of 30 in de boot. Dit had zich mooi verzameld in de bilges. Dat was het probleem niet. Met een spons en een emmer is dat zo weer opgelost. De grote vraag was waar is het naar binnen gekomen? Het grote luik voorop de boot heeft het iets gelekt maar de bakskist bakboord achterop is de grote boosdoener. Hierdoor is het ...

Week 1 oversteek Sint Helena naar de Azoren

Deze week staat tussen onze meeste spectaculaire weken uit ons leven. Niet dus…. Er is niet veel gebeurd, maar toch hebben we een hoogtepunt en twee dieptepunten. Laten we met het mindere beginnen om daarna goed af te sluiten. Schavielen dat is een van de grote boosdoeners van het lange afstand varen. Als je een paar uurtjes gaat varen in Nederland kunnen lijnen ook schavielen, maar tijdens z'n lange tocht is het veel extremer. Op Zaterdag ochtend 16/08 rond de klok van 7 zat Jeroen heerlijk buiten een kopje koffie te drinken, totdat die een grote knal hoorde. We vaarde op dit moment met de genua 3 uitgeboomd aan bakbaard, genua 1 uitgeboomd aan stuurboord vliegend gehesen en met het derde rif in het groot zeil tegen het rollen. Genua 1 hadden we vliegend gehesen. Dat betekend dat die niet in de track van het rolreef systeem zit, daar zat de genua 3 in. Doordat het zeil niet in de track zit, beweegt het een stuk meer dan normaal en dat resulteerde in een grote knal en een zeil in h...