De wekkers gingen om 6 uur even snel ontbijten en de laatste spullen in pakken om een leuke wandeling te gaan maken. Om 06:30 stapten we het bootje in naar de kant. Voordat we de berg op konden moesten we natuurlijk wel wat eten hebben. We zijn dus eerst langs de bakkerij gelopen. Tot onze verbazing hadden ze croissantjes en chocolade broodjes. We besloten er van elk 5 te kopen dan had iedereen een croissant en een chocolade broodje. Helaas kwamen we er later achter dat ze 200 Franks (2 euro) per stuk waren. Dat betekend 20 euro aan croissantjes en chocolade broodjes. We hadden natuurlijk ook eerst om de prijs moeten vragen stom van ons.
Mede cruisers hadden ons de tip gegeven om te liften naar de voet van de berg. Dit was namelijk een normale weg en net zo leuk om te wandelen. De tweede auto stopte gelijk en bracht ons naar de berg.
De hike was veel klimmen en klauteren door een fantastisch landschap. Soms zelfs met touwen omdat het te stijl was. Een aantal stukken van de hike moesten we door dichtbegroeid gras lopen/klimmen. Vet cool maar de korte broek was hier niet zo handig. Zo kwamen de prikkel struiken op plekken waar je ze niet wilt hebben ;) Het uitzicht was prachtig we hadden een 360 graden view van de Gambier eilanden. Mont Daff is 440 meter hoog en daarmee het hoogste punt van de Gambier.
Rond 12 uur waren we weer terug op de boot. Daan heeft gister nog een taart gemaakt. Een lange vinger mokka taart dit is een traditie op zijn verjaardag . Hij wou deze eigenlijk maken op zijn verjaardag maar daar was geen beginnen aan door de bewegingen van de boot. Hier hebben we heerlijk van gesmuld met een bak koffie. Vara vond het zo gezellig dat ze ons uitgenodigde om te komen avond eten aanboord bij de Senang. Dit konden we natuurlijk niet afslaan.
Vara had couscous, curry, advocado en een omelet tortilla gemaakt. Het was ontzettend lekker en we zaten allemaal bom vol. Er was natuurlijk wel nog plek voor het stukje taart als toetje.
Weer een super geslaagde dag dus. We hebben ontzettend genoten. Morgen weten we nog niet zo goed wat we gaan doen. Misschien wat boot klusjes maar dit zien we morgen wel.
Jeroen & Ollie & Daan
Mede cruisers hadden ons de tip gegeven om te liften naar de voet van de berg. Dit was namelijk een normale weg en net zo leuk om te wandelen. De tweede auto stopte gelijk en bracht ons naar de berg.
De hike was veel klimmen en klauteren door een fantastisch landschap. Soms zelfs met touwen omdat het te stijl was. Een aantal stukken van de hike moesten we door dichtbegroeid gras lopen/klimmen. Vet cool maar de korte broek was hier niet zo handig. Zo kwamen de prikkel struiken op plekken waar je ze niet wilt hebben ;) Het uitzicht was prachtig we hadden een 360 graden view van de Gambier eilanden. Mont Daff is 440 meter hoog en daarmee het hoogste punt van de Gambier.
Rond 12 uur waren we weer terug op de boot. Daan heeft gister nog een taart gemaakt. Een lange vinger mokka taart dit is een traditie op zijn verjaardag . Hij wou deze eigenlijk maken op zijn verjaardag maar daar was geen beginnen aan door de bewegingen van de boot. Hier hebben we heerlijk van gesmuld met een bak koffie. Vara vond het zo gezellig dat ze ons uitgenodigde om te komen avond eten aanboord bij de Senang. Dit konden we natuurlijk niet afslaan.
Vara had couscous, curry, advocado en een omelet tortilla gemaakt. Het was ontzettend lekker en we zaten allemaal bom vol. Er was natuurlijk wel nog plek voor het stukje taart als toetje.
Weer een super geslaagde dag dus. We hebben ontzettend genoten. Morgen weten we nog niet zo goed wat we gaan doen. Misschien wat boot klusjes maar dit zien we morgen wel.
Jeroen & Ollie & Daan
Reacties
Een reactie posten