Doorgaan naar hoofdcontent

Illegaal naar musket cove

We stonden netjes om 08:30 bij het kantoor van de douane. Het bleek dus te zijn dat we eigenlijk gister hadden moeten langs komen om te vertellen dat we vandaag zouden uit checken. Beetje gek want op de site stond toch echt wat anders. Achja het was verder ook geen probleem, want de meneer gaf aan dat als we om 09:30 terug komen het geregeld kan worden. Helemaal prima zo hadden wij mooi even tijd om nog even langs de bakker te gaan. Hier aten we kaas, ui brood en een kokos roll. Erg lekker deze bakker gaan we wel missen. We kochten ook nog twee multi granen broden. Zodat we de eerste dagen nog lekker brood van de bakker kunnen eten op de oversteek.

Het uitchecken was uiteindelijk in een half uurtje gedaan. Het kosten geen geld op 2 euro 50 na voor het gebruiken van de printer. Wat we wel raar vonden is dat de meneer aan gaf dat we binnen een uur weg moesten zijn. Raar want normaal is dit altijd 24 uur. Dit stond trouwens ook op de site aangegeven. We hadden hier maar mee te leven, maar hier hielden we ons natuurlijk niet aan.
We moesten namelijk nog een keer het water in om het onderwaterschip schoon te maken en hier met de gopro nog wat foto's van te maken. Dit kan niet op deze ankerplek en dus moesten we nog even naar musket cove varen.

Het was in eerste instantie wind stil, maar toen we halverwege kwamen begon het in een keer erg hard te waaien. Vlagen van 25 knopen. Lekker dan gelukkig was de boot al aardig zee waardig gemaakt. Op de ankerplek waaiden het nog steeds erg hard, maar toch zijn we het water in gegaan om het onderwaterschip schoon te maken. Dit was nog wel weer een uurtje werk. Hopelijk vinden ze dit schoon genoeg en worden we toegelaten in het land. Morgen ochtend maken we nog even foto's, want de zon stond nu al te laag om mooie heldere foto's te maken.

Daan maakte het avond eten. Kaasui brood, kippendijen en een champignon roomsaus pasta. Wat was dit lekker zeg. Alles was helemaal op gepeuzeld. Je raad het al we kunnen er nog een keer van genieten, want de helft van de saus ligt nog in de vriezer.

Morgen doen we de laatste dingetjes en dan vertrekken we richting Australië!

Jeroen & Daan

Reacties

Populaire posts van deze blog

Orkaan op komst!

We liggen nog steeds voor anker bij Terceira, terwijl Gabrielle inmiddels is uitgegroeid tot een heuse orkaan. Volgens het lokale nieuws haalt ze nu categorie 4, maar tegen de tijd dat ze hier in de nacht van donderdag op vrijdag langskomt, zou ze hopelijk afgezwakt zijn naar categorie 1. Dat klinkt iets wat geruststellend, maar omdat de orkaan nog een paar dagen weg is kan er veel veranderen. Voorlopig voorspellen ze nog steeds windstoten van zo’n 130 tot 150 km/u en golven tot tien meter. Niet bepaald het soort weer waarbij je gezellig buiten een kopje koffie drinkt. Het grote voordeel is dat deze baai aan de goede, beschutte kant van het eiland ligt. Iets minder is dat de marina helaas geen optie is. Hier wordt momenteel al druk gewerkt om meerdere boten te verplaatsen. De steigers zijn er niet al te best aan toe en zo hoopt de havenmeester op zo min mogelijk schade. Mooi balen dus. Er liggen eigenlijk twee keuzes voor ons. We kunnen ankeren aan de andere kant van de baai. Dat gaat ...

Zinken

Langzaam maar zeker zinkt elke boot, het is alleen de vraag hoe lang het duurt. Gelukkig is dit met een beetje onderhoud prima te voorkomen of in een meer stressvolle situatie verricht een zeeman met een emmer wonderen. Zoals jullie weten was het de afgelopen dagen nogal onstuimig. Het is nu relatief rustig en dat hebben we nodig na alle klappen die we hebben gemaakt. Alleen al die duizenden liters water die over de boot zijn gegooid hebben zich helaas toch op sommige plekken naar binnen weten te werken. Dus ja, we waren zinkende. Geen stress er werden hier geen wonderen verricht door een zeemanen met een emmers. Zo veel was het gelukkig niet. Er lag ongeveer een liter of 30 in de boot. Dit had zich mooi verzameld in de bilges. Dat was het probleem niet. Met een spons en een emmer is dat zo weer opgelost. De grote vraag was waar is het naar binnen gekomen? Het grote luik voorop de boot heeft het iets gelekt maar de bakskist bakboord achterop is de grote boosdoener. Hierdoor is het ...

Week 1 oversteek Sint Helena naar de Azoren

Deze week staat tussen onze meeste spectaculaire weken uit ons leven. Niet dus…. Er is niet veel gebeurd, maar toch hebben we een hoogtepunt en twee dieptepunten. Laten we met het mindere beginnen om daarna goed af te sluiten. Schavielen dat is een van de grote boosdoeners van het lange afstand varen. Als je een paar uurtjes gaat varen in Nederland kunnen lijnen ook schavielen, maar tijdens z'n lange tocht is het veel extremer. Op Zaterdag ochtend 16/08 rond de klok van 7 zat Jeroen heerlijk buiten een kopje koffie te drinken, totdat die een grote knal hoorde. We vaarde op dit moment met de genua 3 uitgeboomd aan bakbaard, genua 1 uitgeboomd aan stuurboord vliegend gehesen en met het derde rif in het groot zeil tegen het rollen. Genua 1 hadden we vliegend gehesen. Dat betekend dat die niet in de track van het rolreef systeem zit, daar zat de genua 3 in. Doordat het zeil niet in de track zit, beweegt het een stuk meer dan normaal en dat resulteerde in een grote knal en een zeil in h...