Natuurlijk hebben wij ons zelf en beetje verwend met Pasen. Geen chocolade eitjes, maar een heuse paas brunch aan boord van de Senang.
Daan kwam gisteren met dit idee en zo hebben beide boten wat lekkers gemaakt om te eten.
Daan een blik gehaktallen en een pakje sate saus. (iets wat op de Senang zeer in de smaak viel) Ollie maakte een brownie en Jeroen bakje een boord. kaas mee, worst mee en natuurlijk een flesje wijn voor na het eten.
Op de Senang hadden ze(Vara) een lekker rumcake gemaakt, een eiersalade en heerlijk een verse fruitsalade!
We hebben zwaar kunnen genieten, van het eten en van de gezelligheid.
Genoeg te vertellen over wat ieder had meegemaakt de laatste tijd. Het barre weer, hun avonturen op Pitcairn, onze laatste dagen op Rapa Nui, hun eerste dagen hier op Gambier en natuurlijk genoeg andere onderwerpen.
Een van de onderwerpen waren de gigantische wind stoten hier in de baai. We hebben de hele nachg onze windmeter aan laten staan en hebben de zwaarste windstoot ooit op de challenger gemeten! 74.8 knopen!!!! Dit is bizar veel wind. meer als 10 knopen meer als orkaan kracht!! Bijzonder dat de windmeter op de mast is blijven zitten. Het enige voordeel hier is dat windstoten echt kort zijn, vaak minder dan 15 seconden daarna is het weer stil. Zo valt het erg mee met de krachten om ons ankergerij.
De windstoten bleven de hele dag. Tijdens de brunch op de Senang hebben we 2 keer onze dinghy omgedraaid. door de zware windstoten was deze opgetild en omgeslagen. Gelukkig hadden we dit zien komen en zo zat de buitenboordmotor nog veilig op de steun van de Challenger.
De tijd was echt voorbij gevlogen, pas om 20:00 waren we weer terug op de boot. Het roeien met de zware wind was een uitdaging maar we hebben het gehaald. voor de zekerheid ligt de bijboot nu goed vast gesjord op dek. morgen worden de weersomstandigheden weer beter. Misschien zelfs goed genoeg om te verkassen. Dan waarschijnlijk naar de volgende baai aan de noordzijde van dit eilandje.
Daan, Ollie & Jeroen
Daan kwam gisteren met dit idee en zo hebben beide boten wat lekkers gemaakt om te eten.
Daan een blik gehaktallen en een pakje sate saus. (iets wat op de Senang zeer in de smaak viel) Ollie maakte een brownie en Jeroen bakje een boord. kaas mee, worst mee en natuurlijk een flesje wijn voor na het eten.
Op de Senang hadden ze(Vara) een lekker rumcake gemaakt, een eiersalade en heerlijk een verse fruitsalade!
We hebben zwaar kunnen genieten, van het eten en van de gezelligheid.
Genoeg te vertellen over wat ieder had meegemaakt de laatste tijd. Het barre weer, hun avonturen op Pitcairn, onze laatste dagen op Rapa Nui, hun eerste dagen hier op Gambier en natuurlijk genoeg andere onderwerpen.
Een van de onderwerpen waren de gigantische wind stoten hier in de baai. We hebben de hele nachg onze windmeter aan laten staan en hebben de zwaarste windstoot ooit op de challenger gemeten! 74.8 knopen!!!! Dit is bizar veel wind. meer als 10 knopen meer als orkaan kracht!! Bijzonder dat de windmeter op de mast is blijven zitten. Het enige voordeel hier is dat windstoten echt kort zijn, vaak minder dan 15 seconden daarna is het weer stil. Zo valt het erg mee met de krachten om ons ankergerij.
De windstoten bleven de hele dag. Tijdens de brunch op de Senang hebben we 2 keer onze dinghy omgedraaid. door de zware windstoten was deze opgetild en omgeslagen. Gelukkig hadden we dit zien komen en zo zat de buitenboordmotor nog veilig op de steun van de Challenger.
De tijd was echt voorbij gevlogen, pas om 20:00 waren we weer terug op de boot. Het roeien met de zware wind was een uitdaging maar we hebben het gehaald. voor de zekerheid ligt de bijboot nu goed vast gesjord op dek. morgen worden de weersomstandigheden weer beter. Misschien zelfs goed genoeg om te verkassen. Dan waarschijnlijk naar de volgende baai aan de noordzijde van dit eilandje.
Daan, Ollie & Jeroen
Was gezellig mannen!
BeantwoordenVerwijderen